Nyheter

Nyheter

2014-08-22 Albin Components - Filmen

Vår nya presentationsfilm finns nu att se via hemsidan eller direkt på YouTube. Vi förväntar oss inte en Oscar, men stolta är vi att presentera Albin Components som film.
Se filmen på YouTube

2014-05-06 Ny maskin för kuggslipning

Albin Components AB är bland de största tillverkarna av skavda kugghjul i Europa. Nu tas även klivet in i kuggslipning. Under maj månad installeras en Reishauer RZ 410 med möjlighet att slipa kugghjul från 30-410 mm i diameter. Den första affären är redan klar och de första slipade kugghjulen levereras till kund inom kort.

2013-11-08 Albin påbörjar leveranserna av bränslepumpar

I dagarna påbörjas leveranser av bränslepumpar till en världens ledande tillverkare av lastbilar. Det är en betydande affär för Albin Components AB som krävt flera nyanställningar senaste tiden. När takterna går upp nästa år kommer personalstyrkan behöva ökas ytterligare. Vi är stolta över förtroendet och ser fram emot att få börja leverera efter 10 månaders hårt arbete med projektet. Det är också roligt att kunna bidra lite till tillväxt inom svensk industrin då flertalet av våra underleverantörer finns i Sverige.

2012-05-10 Ökad kapacitet

För att möta en ökad efterfrågan på framförallt kugghjul investerar Albin Components AB bl.a. i en helt ny kuggcell. Totalt innebär det en investering på ca 20 miljoner kronor. Den nya maskinutrustningen håller nu på att installeras och inom ett par veckor kommer kuggcell nr 10 vara i drift. Detta ökar vår kapacitet att tillverka skavda kugghjul i diamter 30 till 300 mm med snäva toleranser.

Se vårt nyhetsbrev här.

2011-05-05 Albin investerar vidare

För att möta en ökad efterfrågan på framförallt kugghjul har Albin Components AB beslutat att investera bl.a. i en helt ny kuggcell. Förhandlingarna med maskinleverantörerna slutförs i dagarna och i början av 2012 beräknas den nya kuggcellen nr 10 vara i drift. Totalt innebär det en investering på ca 20 miljoner kronor.

2010-09-06 Albin components AB på Elmia Subcontractor

Albin Components AB ställer ut på Elmia Subcontractor den 9-12 november. Besök oss i Värmlandsmontern i Hall C. Välkommen!

2010-07-09 Ny hemsida

Albin Components kan nu stolt presentera sin nya hemsida. Klicka dig runt och för att lära dig mer om oss och vad vi gör.